top of page

Volontäruppdrag för svensktalande

Språk- & Hantverksledare

Eos Cares driver programmet Prisma Arbetsmarknad, där nyanlända får möjlighet att utveckla språk och färdigheter som förflyttar dem närmare arbetsmarknaden. En av aktiviteterna i programmet är hantverksworkshops som kombinerar språkträning med praktiskt arbete.

 

Våra workshops utgår från ett material där man först går igenom på svenska vilket arbete man ska utföra. Därefter arbetar deltagarna självständigt med handledning av våra medarbetare som pratar deras modersmål. Avslutningsvis hålls en genomgång på svenska där man diskuterar hur arbetet gått och vad man lärt sig.

 

Exempel på workshops är bl a att lära sig använda symaskiner, samt att sy kläder, tygpåsar, förkläden etc. Vi tillämpar konceptet även för andra typer av workshops, bl a cykelreparation, grundläggande datorkunskap och matlagning. Aktiviteterna hålls på Fixa Till, Emblas gata 15 på Linero Torg.

 

Rollen som Språk- & Hantverksledare innebär att hålla i den inledande genomgången samt den avslutande diskussionen, och däremellan är man med och hantverkare som en del av gruppen. Medarbetare från Eos Cares bistår i all kommunikation med deltagarna.

 

Om detta låter intressant, skriv till oss så kontaktar vi dig och berättar mer!

Kontakt: Skriv till hr@eoscares.se.

Språkmentor

​Led en liten grupp av ambitiösa svenskastuderande - i stort behov av konversationsträning!

Ni träffas en gång per vecka.

Läs mer om rollen här!

Kontakt: Skriv till hr@eoscares.se.

Språkmentor - Online

Upplägget med språkmentorer för konversationsträning erbjuder vi även till asylsökande som bor runt om i Skåne. Här paras språkmentorn ihop med en av Eos Cares medarbetare som har samma modersmål som deltagarna.

Dessa mentormöten för asylsökande hålls online - en gång per vecka.

Kontakt: Skriv till hr@eoscares.se.

Konversationsledare på Språkcafé

Eos Cares erbjuder varje vecka ett flertal språkcaféer på olika tider och platser.​ Som konversationsledare håller du i ett samtal, och uppmuntrar deltagarna till att uttrycka sig på svenska. Ingen pedagogisk erfarenhet behövs - bara ett glatt humör och vilja att lära känna människor från hela världen.

Kontakt: Skriv till hr@eoscares.se.

CV-support

Som en del av Prismas samhällsrådgivning - där vi tar emot nyanlända som behöver hjälp med myndighetsärenden - engagerar vi volontärer för att hjälpa till med att skriva och utveckla CV och personligt brev.​

Kontakt: Skriv till hr@eoscares.se.

bottom of page