top of page
  • Writer's picture

Ny säsong med Local Discoveries - Vårschema med 5 destinationer


Under 2018 anordnade Eos Cares initiativ "Local Discoveries" 15 resor som gjorde det möjligt för 183 personer att komma ut på landsbygden och upptäcka många av de fantastiska naturområden som Lund är omgivet av. I år är ett nytt team på plats för att ta initiativet ännu längre, och vi kan redan nu presentera vårschemat med utflykter varannan söndag, från och med 31 mars.

Den bärande idén bakom Local Discoveries är följande: För att verkligen trivas på den plats där du bor, behöver du också känna till de dolda hemligheterna i omgivningen - de platser man ska besöka, kulturlandskapet och vidderna som fördjupar upplevelsen av vår region. Många människor i Lund, särskilt nyanlända, har inte haft möjlighet att upptäcka det som ligger utanför stadens gränser och skulle inte kunna ta sig ut på landet på egen hand. Med Local Discoveries erbjuder Eos Cares en möjlighet för alla i Lund att få uppleva att Skåneregionen är mycket mer än bara slätter och potatisfält. För den som vet vart man ska åka finns ett magnifikt landskap och ett antal fantastiska gröna oaser precis utanför dörren.

Dessutom, ur ett integrationsperspektiv har det visat sig att formatet med avslappnande naturutflykter är ett mycket bra sätt för människor att träffas. En gemensam introduktion, samåkning och tid tillsammans i en lugn och inspirerande utomhusmiljö ger ett gott umgänge, och som med alla Eos Cares aktiviteter strävar vi efter att förena människor från alla bakgrunder och samhällsgrupper. Naturresorna knyter också an till vårt hållbarhetsinitiativ där vi försöker uppmärksamma sambandet mellan den inre sinnesfriden och de vanor och beteenden som skapar fotspår i vår yttre miljö.

Våren 2019 gör vi utflykter till följande destinationer:

31 mars: Häckebergasjön

En upprepning av vårens upptäckt, Häckebergasjön är hjärtat av det stora naturområdet som sträcker sig över den södra delen av Romeleåsen.

För mer info och anmälan: gå till facebookeventet eller direkt till sidan Local Discoveries.

14 april: Romeleåsen

En ny destination, här siktar vi på den norra delen av Romeleåsen där vi kommer att klättra uppför backen och komma in i de djupa skogarna.

För mer info och anmälan: gå till facebookeventet eller direkt till sidan Local Discoveries.

28 april: Söderåsen

Norra Europas största sammanhållna lövskog var målet för två av våra resor förra året, den här gången kommer vi uppleva det under helgen när hela landskapet exploderar i grönt.

Facebook-evenemang och info om anmälan meddelas snart. Håll utkik på vår facebook-grupp!

12 maj: Hovdala

En annan nyhet, som utgår från Hovdala slott och sträcker sig genom naturlandskapet söder om Finjasjön.

Facebook-evenemang och info om anmälan meddelas snart. Håll utkik på vår facebook-grupp!

26 maj: Kullaberg

Kullaberghalvön med klipporna, havet och bokskogarna är ett annat måste för alla som passerar Skåne. Vi är mycket glada över att ha med denna destinationen i programmet för första gången.

Facebook-evenemang och info om anmälan meddelas snart. Håll utkik på vår facebook-grupp!

Slutligen är vår metod för att nå dessa destinationer samåkning. Det innebär att vi för varje resa försöker rekrytera så många förare som möjligt som kan köra egna bilar, sen räknar vi antalet tomma platser i dessa bilar och erbjuder dem till personer som inte har någon egen transport. Vi träffas alltid i Eoshallen för en kopp kaffe, kort information om resan och introducerar varandra innan vi åker iväg. Naturligtvis är grunden för konceptet att vi har ett tillräckligt antal förare som deltar, och vi uppmanar kontinuerligt alla inblandade att sprida ordet och att nå ut till fler som kan hjälpa oss med transporten.

Vill du medverka i att uppleva skönheten i vår region och göra den tillgänglig för alla i Lund? Gå med i Facebook-gruppen Local Discoveries för att bli uppdaterad om vad som händer och få notifieringar om events efterhand som de publiceras.

Och om du vill gå med i vårt team av arrangörer, turledare och förare, tveka inte att höra av dig!


0 views0 comments
bottom of page