top of page
  • Writer's picture

Ung i Burlöv höll utvecklingsdag i Eoshallen

Updated: Sep 8, 2021

Enheten "Ung i Burlöv" på Burlövs kommuns Kultur- & Fritidsförvaltning valde att lägga sin kick-off inför hösten i Eoshallen. Under en heldag i vårt stora konferensrum fick de lyssna på en inspirationsföreläsning om Eos Cares sociala arbete, som de sedan tog med sig in i diskussioner om verksamhetens utveckling.

I våras kontaktades Eos Cares av Johan Lönegård, chef för avdelningen "Ung i Burlöv" inom Burlövs kommuns Kultur- & Fritidsförvaltning, som sökte en lokal för deras planerade kick off-dag och i detta såg möjligheten att även kombinera detta med att hämta inspiration från Eos Cares aktiviteter och metodik. Tillsammans med IK Eos Sociala Hållbarhetschef Axel Wallin utformades ett upplägg med inspirationsföreläsning om Eos Cares på morgonen, följd av en längre frågestund och diskussion, därefter lunch i Eoshallens cafeteria och på eftermiddagen interna diskussioner om verksamhetens utveckling.

Axel gick igenom Eos Cares bakgrund och utveckling, och beskrev översiktligt programmets olika verksamheter. Särskilt fokus lades på ungdomsarbetet, och detta fortsatte sedan i ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte utifrån ett flertal frågeställningar, bl a hur man når och rekryterar målgruppen, hur man skapar inkluderande mötesplatser och hur man kan få ungas engagemang att bli långsiktigt. Eos Cares bidrag handlade framför allt om det uppsökande arbetet inom Prisma och Prisma Ungdom, och inom Burlövs kommun finns stor erfarenhet av olika typer av ungdomsprojekt och -arrangemang.

Därefter var det dags för lunch, och denna var borgmästarmässig då den lagades av Eos Cares Waed Al-Hariri, som fick samma uppdrag av nätverket Vi i Veberöd när de i våras besöktes av Lunds kommunstyrelseordförande Philip Sandberg. Lunchen och även eftermiddagsfikat fick stora lovord av deltagarna.

- Det här var första gången i mitt liv som jag tyckte att en falafel var god, uttryckte en av gästerna.


Eftermiddagen tillbringade ungdomsenheten med egna diskussioner i konferensrummet. Burlövs kommun har en spännande utveckling framför sig, med bl a ett nytt aktivitetshus för ungdomar som kommer att öppnas upp under året. När dagen sedan summerades uttrycktes stor uppskattning över upplägget och Eos Cares inslag, med ett extra plus för maten.

- Dessutom känns det bra att vår budget för konferensdagen går till en verksamhet som gör nytta i samhället, konstaterade Johan Lönegård.


Skulle någon annan avdelning vara intresserad av en liknande upplevelse, varmt välkomna att kontakta Eos Cares.


95 views0 comments

Comentarios


bottom of page