top of page
  • Writer's picture

Klostergården Sports Camp

Though collaboration with the Hemmaplan program, Eos Cares participated in arranging a Sports Camp for kids in Klostergården in Lund! Described in Swedish here below.
KLOSTERGÅRDEN SPORTS CAMP avslutades igår efter två actionfyllda veckor! Våra härliga deltagare fick avsluta sommarlovet med ett par lägerveckor på Hemmaplan i Klostergården, och lära sig basket, parkour, tennis, dans, kampsport, simhopp, fotboll, handboll, ett flertal lekar och tävlingar samt lära känna massor av kompisar och ungdomsledare!


Stort tack till Barn i Start, Värpinge IF, ATL Lund, Real Fighter, SK Poseidon, EOS Basket och HIF Lorensborg som bidrog med instruktörer till de olika idrotterna, Prisma Lund som rekryterade ett stort antal av deltagarna, Helgeands församling, Klostergårdens Fritidsgård på Mötesplats Klostergården och Klostergårdsskolan som bidrog med lokaler, samt Lunds kommun och LKF som stod för de ekonomiska bidrag som möjliggjorde att alla barn kunde få uppleva detta läger HELT GRATIS! Tack även till Ramklints Conditori för supergott bröd till mellanmålsmackorna!


Sist men inte minst, ett enormt tack till den stora grupp av ledare som tog hand om deltagarna och var med och skapade deras upplevelser! Dessa ungdomar rekryterades genom Hemmaplan-programmet och genom samarbeten med Klostergårdens Fritidsgård, Lunds kommuns sommarpraktikprogram och Future by Lund Young. I början av lägret kunde de inte varandras namn, och i slutet var de ett härligt och sammansvetsat team. Nu återgår de till gymnasiet med nyttiga erfarenheter av att leda barngrupper, men även med djupare tankar om rollen som ungdomsledare och om livets utveckling, som de fick arbeta med under våra ledarworkshops på kvällarna.


Här finns en Facebook-post med bilder från lägret.

64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page