top of page
  • Writer's picture

PRISMA erbjuder stort program av gratis lovaktiviteter för hela familjen!

Vad händer i Lund i sommar? Genom PRISMA arbetar Eos Cares tillsammans med Lunds kommun, Rädda Barnen, LKF och ett flertal andra organisationer, för att skapa roliga och nyttiga fritidsaktiviteter som alla som vill har möjlighet att vara med i. Den här sommaren erbjuder vi ett brett program av bl a sommarläger, utomhusaktiviteter och öppna idrottshallar runt om i kommunen!

Det ska vara roligt att stanna kvar på Hemmaplan under skolloven, och det blir lättare att arrangera roliga aktiviteter när man är flera som gör det tillsammans. Med denna grundtanke har PRISMA under året byggt upp ett nätverk av föreningar och kommunala verksamheter, som möjliggör ett program där hela familjer kan få kontakt med nya fritidsintressen.


Här är Multi-aktiviteter* som rullar i sommar. För mer info, se de länkade facebook-eventen.

- PRISMA Utomhusaktiviteter - Lek och sällskap för hela familjer, 2-3 gånger i veckan runt om i kommunen.

- PRISMA Sommarlundsvecka - Gratis dagläger på kommunens friluftsbad i samverkan med Sommarlund, genomförs den 27-31 juli.

- Klostergården Sports Camp - Gratis idrottsläger i Klostergårdens Centrum under två veckor i början av augusti.

- PRISMA Hemspråksundervisning - Varje lördag i Eoshallen, där arabisktalande barn får lära sig läsa och skriva, och vuxna får nyttig volontärerfarenhet som lärare.

- Girls Playground - Eoshallen öppen på lördagkvällar bara för tjejer.Dessutom arbetar PRISMA aktivt för att vägleda deltagare till ytterligare verksamheter. Några exempel på sådana är:

- Lunds kommuns simskola för vuxna nyanlända, dit ett drygt hundratal deltagare har rekryterats.

- Real Fighters öppna träningar som är gratis för barn genom hela sommaren (och även gratis att prova på för vuxna).

- Eos Cares Bollkul-arrangemang, där Fäladshallen och Klostergårdsskolans gymnastiksal öppnas upp för fri lek för föräldrar och barn.

- Eos Open-Air Language Café som håller öppet två gånger i veckan och erbjuder konversationsträning på svenska och engelska.

- Flyktingar i Lunds Online engelskaträning.

- Studieförbundet Vuxenskolans Online-svenskaträning för nyanlända samt specifikt från tigrinjatalande kvinnor.

- RådRums Online-rådgivning. RådRum medverkar även på plats på PRISMA Utomhusaktiviteter. - Lunds kommuns och Sportfiskarnas fiskekurs på Rögle dammar.

- Öppen Fotboll i Eoshallen för 15-25 åringar, lördagar kl 16-18.

- Abada Capoeiras öppna sommarträningar på konstgräsplanen utanför Lerbäckshallen, onsdagar kl 18-19.


För den som är intresserad är det bara att höra av sig till prisma@eoscares.se!


PRISMA scoutar aktivt efter aktiviteter som är på gång, och söker deltagare ur programmets målgrupper. Här tar vi tacksamt emot alla typer av tips!


För att hänga med i allt som erbjuds rekommenderar vi att följa Prismas nya facebook-sida!


* Multi-aktiviteter är samverkansarrangemang där flera organisationer bidrar med verksamhet, och tillsammans skapar större mötesplats-liknande aktiviteter.

78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page