PRISMA erbjuder stort program av gratis lovaktiviteter för hela familjen!

Vad händer i Lund i sommar? Genom PRISMA arbetar Eos Cares tillsammans med Lunds kommun, Rädda Barnen, LKF och ett flertal andra organisationer, för att skapa roliga och nyttiga fritidsaktiviteter som alla som vill har möjlighet att vara med i. Den här sommaren erbjuder vi ett brett program av bl a sommarläger, utomhusaktiviteter och öppna idrottshallar runt om i kommunen!

Det ska vara roligt att stanna kvar på Hemmaplan under skolloven, och det blir lättare att arrangera roliga aktiviteter när man är flera som gör det tillsammans. Med denna grundtanke har PRISMA under året byggt upp ett nätverk av föreningar och kommunala verksamheter, som möjliggör ett program där hela familjer kan få kontakt med nya fritidsintressen.


Här är Multi-aktiviteter* som rullar i sommar. För mer info, se de länkade facebook-eventen.

- PRISMA Utomhusaktiviteter - Lek och sällskap för hela familjer, 2-3 gånger i veckan runt om i kommunen.

- PRISMA Sommarlundsvecka - Gratis dagläger på kommunens friluftsbad i samverkan med Sommarlund, genomförs den 27-31 juli.

- Klostergården Sports Camp - Gratis idrottsläger i Klostergårdens Centrum under två veckor i början av augusti.

- PRISMA Hemspråksundervisning - Varje lördag i Eoshallen, där arabisktalande barn får lära sig läsa och skriva, och vuxna får nyttig volontärerfarenhet som lärare.

- Girls Playground - Eoshallen öppen på lördagkvällar bara för tjejer.