top of page
  • Writer's picture

Sommarjobb: Ungdomshandledare i Prisma

Prisma är IK Eos och Lunds kommuns gemensamma program för stöd till samhällsgrupper med särskilda behov, och för utveckling av öppna, tillgängliga och inkluderande verksamheter inom Lunds kommuns fritidssektor.

Prisma Ungdom

Prisma har under hösten 2021 startats upp ett program vid namn “Prisma Ungdom”, med syfte att skapa positiva sammanhang för ungdomar som inte är en del av kommunens allmänna föreningsliv. Projektet ska leda till att delaktighet och inflytande bland Lunds ungdomar blir mer jämlikt fördelad, samt att utbudet av organiserade fritidsaktiviteter för ungdomar överlag utökas kraftigt.


Om rollen

Att arbeta inom Prisma är mer än ett jobb, det är en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt inom ett värdeskapande sammanhang, och våra ledare drivs av ett stort engagemang för våra målgrupper.


Som ungdomshandledare inom Prisma Ungdom kommer du att etablera relationer med kommun, nätverk, och andra tänkbara samarbetspartners, samt givetvis med de ungdomar som är målgrupp för programmet. Arbetet sker i nära samarbete med Prismas programledning. De primära arbetsuppgifterna under sommaren är planering, ledning och utförande av ungdomsarrangemang, samt deltagande på Prismas event. Vidare kommer vi under sommaren ta hand om ungefär 80 feriepraktikanter, där du kommer agera som handledare och vägleda ungdomarna i deras arbete.


Rollen är en anställning på heltid under perioden 7 juni – 28 augusti 2022. Anställningen görs av IK Eos, och lönen är i nivå med kollektivavtal.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för inkludering och för att skapa positiva sammanhang för ungdomar. Du behöver också kunna relatera till ungdomarna, t ex genom att själv tillhöra målgruppen eller genom att på annat sätt vara skicklig i att “connecta” med dem. I detta tror vi att du har ett stort intresse för människor samt omvärlds- och samhällsfrågor och kan arbeta för långsiktiga relationer, både med våra ungdomar, övriga målgrupper och våra stakeholders: förenings- och näringsliv, politik och offentlig förvaltning.


Du behöver också kunna leda ungdomar, sätta dem i arbete, instruera dem och följa upp deras insatser. Vi lägger stort fokus på din ledarskaps- och samordningsförmåga, vilket är något som du också kommer att utveckla genom ett engagemang i Prisma. Detta innebär bland annat att du bygger upp en förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt och har struktur för planering och uppföljning, samtidigt som du är lyhörd för programledningens behov och initiativ. Du har integritet och kan hantera motgångar och kritik.


Kunskaper inom något av de stora språken som talas av nyanlända är mycket meriterande. Givetvis även att tidigare ha arbetat med ungdomar i något sammanhang.


Ansökan

Låter detta som en spännande och intressant utmaning? Vi är väldigt nyfikna på att höra vem du är och varför du ser dig själv som Ungdomshandledare inom Prisma Ungdom. Skicka in ditt CV och personliga brev till hr@eoscares.se senast den 20 maj. Ansökningar kommer att hanteras löpande under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


742 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page