top of page
  • Writer's picture

Jobb inom Eos Cares: Ungdomshandledare Prisma

Updated: Sep 30, 2022

En ny tjänst inom Eos Cares ungdomsarbete, med fokus på organisering och utveckling av ungdomar.


Eos Cares

IK Eos är södra Sveriges största basketförening, och tredje störst i landet sett till antalet tävlingsregistrerade spelare och ledare.


Sedan 2016 har IK Eos byggt upp ett socialt hållbarhetsprogram “Eos Cares”, som idag driver aktiviteter över hela Lunds kommun och även runt om i regionen. Årligen medverkar över 2 500 unika individer, vilket gör Eos Cares till ett av svensk idrottsrörelses största sociala initiativ. Eos Cares verksamhet är indelad i det svensktalande programmet Prisma med fokus på integration av nyanlända, och det engelsktalande programmet Eos Social Hub med fokus på inkludering av samtliga internationella i Lund.


Prisma

Prisma skapades 2019 och drivs i nära samverkan med flera förvaltningar inom Lunds kommun. Programmet driver bl a språkcaféer, språkaccelerator, SFI-handledning på modersmål, läs- & skrivträning för analfabeter, återbruksverkstad, samhällsrådgivning, feriepraktik & nattidrott för ungdomar, cykelskola, hemspråksundervisning, sommarläger, sommar- och vinterfester och mycket annat.


En viktig del av Prismas arbete är att skapa positiva sammanhang för ungdomar, vilket sker genom en särskild ungdomsorganisation.


Om rollen

Att arbeta inom Prisma är mer än ett jobb, det är en möjlighet att göra skillnad för barn och ungdomar i stort behov av vägledning och meningsfull sysselsättning.


Som ungdomshandledare inom Prisma Ungdom kommer du att ansvara för arrangemang, aktiviteter och aktivitetsgrupper för målgruppen nyanlända ungdomar i ålder 13-25 år. Du kommer att etablera relationer med Lunds kommun och våra övriga samarbetspartners, samt givetvis med de ungdomar som är målgrupp för programmet. Du rapporterar till Prisma Ungdomsansvarig, och arbetet sker i nära samarbete med Prismas programledning.


I arbetet kommer du att utvecklas både personligt och professionellt, och bli en del av en innovativ organisation som drivs av ett stort engagemang för våra målgrupper.


Rollen är en anställning på preliminärt 75%, vilket i viss mån kan anpassas utifrån kandidatens förutsättningar. Arbetstiden kommer till största delen att ligga på kvällar och helger, eftersom det är under denna tid som målgruppen är tillgänglig. Startdatum är tänkt till den 1 februari 2023, men anställningen kan starta tidigare om rätt kandidat blir tillgänglig. Anställningen görs av IK Eos, och lönen är i nivå med kollektivavtal.


Arbetet går i viss utsträckning att kombinera med t ex studier eller andra åtaganden dagtid under måndag-fredag.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för inkludering och för att skapa positiva sammanhang för ungdomar. Viktigast av allt är att du kan relatera till ungdomarna, t ex genom att själv tillhöra målgruppen eller genom att på annat sätt vara skicklig i att “connecta” med dem. Du behöver också kunna leda ungdomar, engagera dem i aktiviteter och följa upp deras insatser och utveckling.


Utöver detta söker vi en person som:

- Sannolikt är i ålder 22-28 år.

- Bor i Lund och/eller har ett befintligt socialt nätverk inom kommunen. Mycket meriterande om ett sådant redan innefattar vår målgrupp.

- Är fullt tillgänglig för arbete och ledning av aktiviteter under kvällar och helger, samt tillgänglig för att arbeta heltid under sommaren 2023.

- Har relevant erfarenhet, t ex genom utbildning och/eller tidigare ledaruppdrag.


Kunskaper inom något av de stora språken som talas av nyanlända är mycket meriterande. Givetvis även att tidigare ha arbetat med ungdomar i något sammanhang.


Ansökan

Låter detta som en spännande och intressant utmaning? Vi är väldigt nyfikna på att höra vem du är och varför du ser dig själv som Ungdomshandledare inom Prisma Ungdom. Skicka in ditt CV och personliga brev till hr@eoscares.se så snart som möjligt. Ansökningar hanteras löpande allt eftersom de inkommer.


784 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page