Eos Cares in Sydsvenskan!


Eos Cares received this year's "Integration Prize" from Lund's Kommun and this didn't go unnoticed by the press. On December 19, Sydsvenskan newspaper published an article on our program's integration work, including quotes from Eos Cares' projektledare Axel Wallin and our Operativ Chef, Yaman Alloush.

You can read the article below:

"Bra integration: utflykter, matlagning och yoga"

Hur integrerar man människor från andra länder och kulturer i Sverige på ett bra sätt? En tiotusenkronorsfråga som Eos Cares har bra svar på. Föreningen har just tilldelats Lunds kommuns integrationspris för 2019.

Skapa trevliga samlingspunkter. Ordna engagerande grupp-aktiviteter. Ge invandrare en chans att möta infödda svenskar och folk från andra håll. Öppna språkkaféer.

Basketklubben Eos bidrar på många sätt till integrationen. Nu har satsningen Eos Cares fått kommunens integrationspris.

– Klubben och lokalen, Eos-hallen, är huvudsakerna, inte att det spelas basket, säger Axel Wallin, projektledare.

I den nordamerikanska proffsbasketligan NBA finns NBA Cares. Bland annat är basketidolerna ute och hjälper till i lokalsamhällena och läser sagor för barn. Eos fick sin inspiration dels därifrån, dels från Köpenhamn där man går in för att etablera idrott i utsatta områden.

– Men mycket av det vi gör har vi själva provat oss fram till, förklarar Axel Wallin.