top of page
  • Writer's picture

Prisma genomför Superdagar under höstlovet

Updated: Oct 29, 2021

ANMÄLAN FRITIDSHEM och FRITIDSGÅRDAR: länk till formulär

ANMÄLAN INDIVIDUELLA DELTAGARE: länk till formulär


Under höstlovet 2021 är Superdagar med idrott för barn och ungdomar äntligen tillbaka. Prisma har fått i uppdrag av Lunds kommun att arrangera två eftermiddagar, den 3-4 november kl 12-16 i Bollhuset. Programmet kommer att bestå av ett antal stationer som deltagarna roterar mellan, där de får prova på och träna olika idrotter.

Senast en liknande Superdag genomfördes var sportlovet 2020, då 150 barn fick prova på idrotter som arrangerades av bl a Real Fighter, Akka Ultimate Frisbee, ATL Tennis, Fritidsbanken, IK Eos och HSIF Klostergården. Efter 18 månader av social distansering är arrangemanget nu tillbaka, och precis som senast sker arrangemanget genom en samverkan mellan Lunds kommun (Lov i Lund), Prisma och ett flertal av kommunens idrottsförening. Rekrytering av barn och ungdomar sker genom Lov i Lund, information till kommunens fritidshem och även genom Prismas nätverk.


Programmet börjar kl 12.00. Deltagarna delas in i 8 grupper utifrån kön och ålder. Varje grupp kommer att hinna med 5 stationer per dag, med pass om 25 minuter. Prisma tillhandahåller 1-2 ledare för varje grupp som följer barnen hela eftermiddagen, hjälper dem i kontakter med stationsansvariga föreningar och ansvarar för att de förflyttar sig till varje station enl schemat.


Barnen kommer att få prova på Fotboll, Cricket, Thaiboxning, Tennis, Basket, Skytte, Bordtennis, Bowling, Judo och Dans. Schema för de olika grupperna delas ut vid uppstarten. Föreningar som medverkar är Lund Cricket Club, Real Fighter, ATL Tennis, Lunds Sportskytteklubb, IFK Lund Bordtennis, BK Mamba Bowling, Lugi Judo, IK Eos och HSIF Klostergården.

Mellanmål kommer att serveras kl 14.00-14.30 med en macka och en frukt, och varje dag avslutas med en avslutningsshow kl 15.30.


Låter detta intressant?


Som FÖRENING, välkomna med intresseanmälan senast den 17 oktober, via det här formuläret. Vid många anmälningar kan ett urval behöva göras, med ambition att skapa bästa möjliga bredd av aktiviteter utifrån lokalernas förutsättningar. Ersättning utgår mot kostnadsbeskrivning om max 1000 kr per dag. (Eventuella särskilda kostnader kan ersättas därutöver, om de är nödvändiga för genomförande av aktiviteter.) Beloppet faktureras till IK Eos efter genomfört arrangemang.


Som FRITIDSHEM, FRITIDSGÅRD eller ANNAN ORGANISATION som vill komma dit med barn, anmäl er här. Vi är tacksamma för att ni i formuläret anger en ungefärlig uppskattning av antal barn och åldersfördelning.


Vill du anmäla DIG SJÄLV ELLER DITT BARN som deltagare? Då använder du det här formuläret!


Frågor? Hör bara av er till prisma@eoscares.se


Vi ser fram emot ett par dagar fulla med action och inspiration till idrott och andra aktiviteter inom Lunds föreningsliv!

719 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page